Realisaties

Yvonne, een veerkrachtige vrouw van 92 jaar, heeft haar hele leven gewijd aan het familiebedrijf, een landbouwonderneming die al zes generaties lang in haar familie is. Nadat ze de fakkel doorgaf aan haar zoon was de band met de boerderij te groot. Yvonne koos ervoor om haar pensioen door te brengen in een woning aanpalend aan de boerderij. Tot het noodlot toesloeg en alles erop wees dat ze moest verhuizen.

 

Ouder worden en op zoek gaan naar een woonoplossing

De tijd en elementen eisten echter hun tol, en na een zware storm in 2022, die een deel van het dak van haar huis verwoestte, werd het duidelijk dat Yvonne's woonsituatie moest veranderen. Weggaan van haar geliefde boerderij en familie was ondenkbaar voor Yvonne, wiens leefwereld en sociale contacten door de jaren heen kleiner waren geworden. Het was Yvonne zelf die de mogelijkheid van een mobiele zorgwoning introduceerde. Samen met haar schoondochter Lutgarde en haar zoon, begon de familie aan een zoektocht naar de perfecte oplossing, een reis die hen door Nederland en België leidde. Uiteindelijk vonden ze wat ze zochten bij Ernesto.

 

Ernesto, de perfecte match

Ernesto's huurzorgwoning bood een oplossing die aan alle behoeften van Yvonne voldeed. Dicht bij haar familie en de boerderij die haar hart bezit, maar in een veilige en comfortabele omgeving die aangepast is aan haar leeftijd en behoeften. Lutgarde deelt: "We wilden Yvonne in haar laatste jaren dicht bij ons hebben. Het was belangrijk voor ons dat ze zich veilig en geliefd voelde, zonder dat ze haar vertrouwde omgeving hoefde te verlaten." De installatie van de zorgwoning op het familieerf was een emotioneel moment voor iedereen. Yvonne keek toe hoe haar nieuwe huis werd geplaatst met de telekraan, een symbool van de zorg en toewijding van haar familie. De mobiele zorgwoning staat nu naadloos geïntegreerd op de plaats dat Yvonne zo dierbaar is.

 

Samen Sterker

Het verhaal van Yvonne en Lutgarde laat zien waar Ernesto voor staat: het bieden van praktische en zorgzame oplossingen aan families die te maken hebben met de uitdagingen op vlak van huisvestiging. Door Yvonne dicht bij haar familie en de boerderij te houden, kan ze in een vertrouwde omgeving blijven wonen. En moet ze geen grote veranderingen meer ondergaan op haar leeftijd