Realisaties

Voor Pascale is familie alles. Ze woont momenteel in een klein appartement aan de rand van Antwerpen, terwijl haar zoon en schoondochter in Rumst wonen. De afstand en moeilijke verbinding tijdens de spitsuren maakten het uitdagend om zoveel mogelijk tijd met haar twee geliefde kleinkinderen door te brengen. Als gepensioneerde die graag actief betrokken is bij de zorg voor haar kleinkinderen, vooral omdat haar zoon en schoondochter onregelmatige werktijden hebben, was de behoefte aan een praktische oplossing duidelijk.

 

De keuze voor een zorgwoning op maat met gezondheid en comfort voorop

De oplossing kwam in de vorm van een Ernesto zorgwoning op maat, strategisch geplaatst in de tuin van haar zoon. Deze stap was niet alleen praktisch, gezien de onregelmatige werktijden van haar zoon en schoondochter, maar bood ook de nabijheid die Pascale zo verlangde.

Met haar specifieke gezondheidsbehoeften in gedachten, werkte Pascale samen met Ernesto aan een woning die allergievriendelijke materialen combineert met een lichte, steriele uitstraling. De buitenkant van de woning kreeg een crèpi afwerking in harmonie met het huis van haar zoon, waardoor een visueel coherent geheel ontstond.

Deze zorgwoning, met een unieke breedte van 4,5 meter, bood extra ruimte voor een ruimere keuken en badkamer. Een primeur voor Ernesto, ontworpen om Pascale's passie voor koken te accommoderen en haar dagelijkse comfort te verhogen.

 

Uitdagingen overwonnen

De plaatsing van de woning stelde Ernesto en het gezin voor uitdagingen, vooral door de modderige omstandigheden van de tuin na recente regenval. Met geduld, vastberadenheid en nauwe samenwerking tussen alle partijen, werd de zorgwoning succesvol geïnstalleerd, tot grote tevredenheid van Pascale.

De Ernesto zorgwoning biedt haar niet alleen een veilige en gezonde leefomgeving, maar versterkt ook de kostbare band met haar familie. Dit verhaal symboliseert de kernmissie van Ernesto: het leveren van zorgwoningen die levens verrijken en families dichter bij elkaar brengen.