Realisaties

Het inspirerende verhaal van de Familie Verdeyen, waarbij een gepensioneerde boer en zijn vrouw de overstap maakten van hun ouderlijke boerderij naar een moderne zorgwoning, geplaatst in de tuin van hun dochter. Deze beslissing werd genomen met het oog op comfortabele mantelzorg en het creëren van een warme, toegankelijke leefomgeving.

 

Uitdagingen en Slimme Oplossingen: Wat dit project opmerkelijk maakt, is niet alleen de overstap naar een mobiele zorgwoning, maar ook de uitdagende plaatsing ervan. De huidige woonst, een oude boerderij, voldeed niet langer aan de behoeften van het koppel. Ze hebben verschillende trajecten afgelopen, maar konden uiteindelijk al hun wensen terugvinden in onze mobiele zorgwoningen. Zo moesten er bijvoorbeeld 2 slaapruimtes gerecreëerd worden voor een eventuele inwonende mantelzorger en moest de woning ook nog voorzien worden van een volledig uitgeruste keuken en een centrale badkamer.

 

Comfortabele Voorzieningen:

  • Verwarming: De zorgwoning is voorzien van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming, waardoor een aangename temperatuur wordt gegarandeerd.
  • Raamafwerking: Zwarte lamellen zorgen voor een moderne uitstraling en de matzwarte elektrische rolluiken langs de buitenkant van de zorgwoning bieden optimale controle over de lichtinval.
  • Slaapkamers: Elke slaapkamer beschikt over op maat gemaakte inbouwkasten, waardoor er voldoende opbergruimte is zonder concessies te doen aan stijl.
  • Badkamer: De badkamer is doordacht ontworpen met een douchecabine, een enkele wastafel, een praktische ladderradiator en een toilet met een opklapbare greep voor extra gebruiksgemak

 

Vooroordelen Verdwenen na Ervaring met Ernesto's Demozorgwoningen: De Familie Verdeyen maakte een weloverwogen keuze na het verkennen van onze demozorgwoningen. De initieel bestaande vooroordelen over "tiny houses" vervaagden zodra ze binnenstapten in onze zorgwoning Maximo. Na dit bezoek was de keuze om naar een zorgwoning te verhuizen snel gemaakt. Het werd een gezamenlijke beslissing waarbij comfort en zorg centraal staan in hun nieuwe woonomgeving.

 

Toekomstgerichte Overwegingen en Deskundig Advies:

De Familie Verdeyen hield ook rekening met mogelijke toekomstige zorgbehoeften, waaronder de overweging om de 93-jarige overgrootmoeder in huis te nemen. Ook werd er rekening gehouden met toenemende zorg van het inwonend koppel. Zo werden er verschillen steunen geplaatst doorheen de zorgwoning en een anti-slip tegel gelegd in de badkamer.

 

Ontdek de toekomst van comfortabele zorgwonen. Download onze brochure of neem contact op voor persoonlijk advies.