Divers

Met de (na)zomer in volle gang willen we allemaal van de zon en warmte genieten, maar soms kan het binnen in je mobiele zorgwoning net iets te warm worden. Ontdek hieronder hoe je jouw zorgwoning tot een koele oase kunt maken tijdens de zomermaanden

 

Het begint allemaal bij een goede isolatie

Isolatie fungeert als een barrière tegen de warmte van de zon. Het voorkomt dat de hitte van buiten naar binnen dringt, waardoor de binnentemperatuur op een aangenaam niveau blijft, zelfs op de heetste dagen. Goede isolatie gaat hand in hand met luchtdichte afdichting. Dit voorkomt ongewenste luchtlekken die warme lucht binnenlaten en de koelte laten ontsnappen

Afgezien van het handhaven van een comfortabele temperatuur, biedt isolatie ook andere voordelen zoals geluidsreductie. Met onze Ernesto koop zorgwoningen hebben we een isolatiedikte van 30cm. Hierdoor zijn al onze zorgwoningen BEN (Bijna energie neutraal).

Ernesto mobiele zorgwoning in de tuin - isolatie wanddikte

 

Slimme Zonneschermen:

Met screens kun je genieten van de perfecte balans tussen zonwering en een aangename temperatuur. Ze houden direct zonlicht tegen, waardoor de opwarming van je mobiele zorgwoning wordt verminderd, zelfs tijdens de heetste zomerdagen. Dit betekent dat je altijd een comfortabele leefomgeving hebt, ongeacht het weer buiten.

Screens laten nog steeds de luchtcirculatie toe, waardoor frisse lucht je mobiele zorgwoning binnenstroomt terwijl je beschermd blijft tegen de zon en eventuele insecten. Dit zorgt voor een gezondere en comfortabelere leefomgeving.

Ook mooi meegenomen is dat screens een ongeëvenaarde bescherming bieden tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf, het geeft je nog een extra vorm van privacy.

Om jou te ontzorgen zijn de screens bij Ernesto allemaal elektrisch.

Ernesto mobiele zorgwoning in de tuin - zonnescherm voorbeeld

 

Extra ventilatie via raamroosters

Ventilatieroosters zijn kleine maar krachtige aanvullingen op je ramen die de luchtkwaliteit en het comfort in je Ernesto verbeteren. Ze zorgen voor een constante toevoer van buitenlucht, bevorderen luchtcirculatie, voorkomen condensatie, dragen bij aan energie-efficiëntie, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen zelfs de veiligheid van je zorgwoning doordat alle ramen en deuren gesloten kunnen blijven. Met ventilatieroosters geniet je van een gezondere en comfortabelere leefomgeving zonder concessies te doen aan je welzijn.

 

Een warmtepomp die ook verkoelt

In plaats van verschillende systemen te gebruiken om je huis comfortabel te houden, biedt een verkoelende warmtepomp de perfecte alles-in-één oplossing. Het systeem regelt niet alleen de temperatuur in je huis, maar doet dit ook op een energiezuinige manier. Vergeet ongelijke temperaturen en hoge energierekeningen. Met een verkoelende warmtepomp geniet je het hele jaar door van een comfortabele en milieuvriendelijke leefomgeving.

 

Strategische keuze van afwerkingsmaterialen

Het kiezen van lichte kleuren voor je zorgwoning kan een aanzienlijk verschil maken in hoe warmte wordt geabsorbeerd en vastgehouden. Lichte kleuren zoals wit, beige en lichtgrijs hebben de eigenschap om minder warmte vast te houden dan donkere tinten. Dit komt doordat ze een groot deel van het zonlicht weerkaatsen in plaats van te absorberen.

Als je de buitenkant van je zorgwoning in lichte kleuren schildert, zal deze minder snel opwarmen onder de brandende zon. Dit betekent dat de binnentemperatuur lager blijft en je minder afhankelijk bent van airconditioning of andere koelsystemen.

Ernesto mobiele zorgwoning - verschil in afwerkingsmaterialen

 

Terrasoverkapping of luifels

De laatste slimme oplossing die we aanreiken is het plaatsen van een terrasoverkapping of luifel. Hiermee profiteer je van diverse voordelen:

Allereerst biedt een terrasoverkapping of luifel verkoelende schaduw. Dit beschermt je zorgwoning tegen het directe zonlicht, wat resulteert in een aangename binnentemperatuur.

Tegelijkertijd kun je nog steeds van de buitenlucht genieten, zelfs tijdens de heetste dagen. Je creëert een uitnodigende buitenruimte om te ontspannen of gasten te ontvangen.

Daarnaast beschermt het je interieur tegen vervaging door langdurige blootstelling aan de zon. Dit verlengt de levensduur van je meubels en decor. Overkappingen en luifels komen in vele vormen en stijlen waardoor je deze helemaal kan laten opgaan in de stijl van de hoofdwoning, zorgwoning of zelfs je tuin.

 

Hopelijk ben je met deze tips geweerd tegen het warme weer. Alle punten hierboven besproken zijn mogelijk om jouw Ernesto zorgwoning in de tuin mee uit te rusten. Kom langs op ons kantoor en stel zelf jouw zorgwoning samen.