Realisaties

Na een verwoestende woningbrand stonden Karina, Anita en Wim, twee zussen en hun broer, voor de hartverscheurende realiteit dat hun ouders bijna alles kwijt waren geraakt. In de hectiek van het moment zochten ze naar een snelle huisvestiging voor hun ouders en vonden die in het plaatselijke rusthuis. Maar na een evaluatieperiode van enkele maanden realiseerden ze zich dat deze optie verre van ideaal was. Hun ouders waren nog te goed voor een rusthuis en bovendien was de financiële last onhoudbaar hoog.

 

Een passende oplossing vinden

De zoektocht naar een beter alternatief was geen makkelijke opgave. Het in huis nemen van hun ouders was geen optie vanwege ruimtegebrek en de behoefte aan privacy voor beide partijen. Appartementen in de buurt boden ook geen uitkomst; niets voldeed aan hun eisen of voelde als een echt thuis voor hun ouders.

 

Een nieuwe start in een mobiele zorgwoning in de tuin

De oplossing diende zich aan toen ze op Ernesto stuitten. Dit concept sprak de familie meteen aan: het bood de juiste mix van nabijheid, onafhankelijkheid en comfort die hun ouders nodig hadden. Bovendien paste het financieel plaatje veel beter bij hun budget dan de voortdurende kosten van het rusthuis. De keuze om te huren gaf hen de flexibiliteit die ze nodig hadden, gezien het voornemen om mogelijk het ouderlijk huis weer op te bouwen. Voor nu bood de zorgwoning in de tuin een perfecte oplossing: hun ouders konden dichtbij zijn, terwijl iedereen zijn eigen ruimte behield.

De installatie van de zorgwoning was een keerpunt voor de familie. Het bracht een zekere opluchting en optimisme over de toekomst. Hun ouders waren opgetogen over hun nieuwe woning, die hen zowel de zelfstandigheid bood die ze waardeerden als de nabijheid van hun dierbaren.

 

Snelheid en Efficiëntie: Sleutel tot Succes

De snelheid waarmee de zorgwoning werd gebouwd en geplaatst, was cruciaal; het stelde het gezin in staat om in korte tijd weer dicht bij elkaar te zijn, met de gewenste zelfstandigheid en comfort. Het verhaal van Karina, Anita en Wim illustreert hoe een onverwachte tragedie kan leiden tot een nieuwe manier van leven, dankzij de snelle en efficiënte oplossingen die Ernesto biedt met onze mobiele zorgwoningen.