Realisaties

Helga en haar moeder Annie hebben altijd een sterke band gehad. Maar Annie woont momenteel in Peutie en Helga in Kapelle-op-den-bos. Een redelijk grote afstand waardoor Helga niet meteen aan Annie's deur kan staan wanneer er een probleem is.

 

De afstand en de drukte van de straat waar Annie leeft, voegen extra zorgen toe aan hun situatie. Vooral na het overlijden van Annie's echtgenoot negen jaar geleden. Annie, een energieke senior van boven de 65, leeft in een groot familiehuis met een uitgestrekte tuin die steeds lastiger te onderhouden is. Door haar actieve levensstijl voelde een verhuizing naar een rusthuis of serviceflat niet als de juiste volgende stap.

Annie had altijd al een goede relatie met haar twee kinderen, maar haar zoon woont in het buitenland. Hierdoor is hij geen optie voor directe hulp en ondersteuning. Samen besloten ze dat het tijd was om naar alternatieven te zoeken om hun moeder een comfortabele en toegewijde zorgomgeving te bieden. Na grondig onderzoek kwam Helga al snel uit bij Ernesto en onze mobiele zorgwoningoplossingen. Samen met Annie bezocht ze verschillende modulaire zorgwoning bouwers, maar Ernesto maakte meteen indruk. De persoonlijke aandacht, het begrip voor hun situatie en de mogelijkheid om een op maat gemaakte oplossing te bieden, gaven hen vertrouwen in ons.

 

Eerste mobiele zorgwoning uit meerdere modules

We stonden voor een uitdaging, maar ook voor een kans: het was namelijk de eerste keer dat we een zorgwoning moesten ontwerpen bestaande uit meerdere modules, een specifieke L-vorm. We gingen enthousiast de uitdaging aan om de droom van Helga en Annie te realiseren.

Deze mobiele zorgwoning in de tuin biedt Annie een veilige, comfortabele en persoonlijke woonomgeving. Perfect afgestemd op haar behoeften en stijl. De woning kenmerkt zich door een ruime leefruimte met open keuken afgewerkt met zorgvuldig geselecteerde materialen die een eigentijdse look geven aan de zorgwoning, een betegelde badkamer met inloopdouche en een slaapkamer waar Annie alle rust kan vinden.

De buitenkant's unieke combinatie van antraciet stalen beplating en triple vuren houtafwerking geeft de woning een modern karakter. Door de bedachte plaatsing van de raampartijen is er optimale lichtinval doorheen de zorgwoning, de hele dag lang.

 

Persaandacht

Het verhaal van de Familie Puttemans en Ernesto trok de aandacht van de pers, met Ringtv die een reportage maakte om dit bijzondere project te delen met de wereld.

Het fragment kan u hier bekijken: Reportage RingTV